Skip to Content

Análise do impacto económico na Hostelería da Lei de medidas sanitarias fronte ao tabaquismo

Análise do impacto económico na Hostelería da Lei de medidas sanitarias fronte ao tabaquismo

 

prevencion de drogasA Lei 42/2010, coñecida como “Lei antitabaco”, entrou en vigor co fin de protexer a saúde das persoas do fume nocivo do tabaco en espazos pechados. Pese ás boas intencións, esta lei naceu acompañada de grandes polémicas dada a férrea oposición de sectores empresariais da hostalería, o ocio e o xogo que afirmaban que a prohibición de fumar nos seus locais provocaría graves descenso de clientes, facturación e emprego. As súas previsións non viñan avaladas por estudos e negaban toda validez daqueles que contrariaban as súas afirmacións, idénticas por certo ás da empresa tabaqueira patrocinadora da entidade máis belixerante, a Federación Española de Hostelería.

 

Análisis del impacto económico en la Hostelería de la Ley 42/2010,

de modificación de la Ley 28/2005 de medidas sanitarias frente al tabaquismo.

Octubre 2011 v1.1 (Nofumadores.org)